Hornets split met Mainz | Reds in Ulm | Sweep voor Heidenheim

Ook in het zuiden van de „Republik“ was het de laatste Speeldag van het zgn. „Heenronde“ in de Bundesliga-Zuid.

De Heidenheim Heideköpfe konden met twee zeges tegen de Mannheim Tornados de Heenronde als Nummer een afsluiten en zijn periode kampioen geworden. De huidige Landskampioen Heidenheim kon er tegen de record Kampioen, de Mannheim Tornados, twee keer winnen: 10:0 en 12:7. Mitch Nilsson en Gary Owens konden in de eerste wedstrijd de nodige Highlights zetten, Simon Gühring was de beste slagman met in totaal vier Hits.

Ook in het tweede wedstrijd was er geen open gaatje in de verdediging van de Heidenheim’se ploeg. Met een Grandslam-Homerun was Gary Owens de grote Held, maar ook Johannes Krumm en Philip Schulz konden met elk een Solo-Homerun overtuigen. Op de kant van Mannheim was er Derek Romberg de beste slagman met een 3 run Homerun, dus geen van de ploegen was er spaarzaam met „offensive power“, maar uiteindelijk was het fortuin op de kant van de huidige landskampioen.

Op Hemelvaart konden de Stuttgart Reds even wat wraak voor het 2:11 Verlies tegen de Ulm Falcons nemen. Reds-Pitcher Jesus Parra kon in een complete game het 8:6 zege vasthouden. Ulm deed wel nog een poging um de 8:3 achterstand in te halen, de gelijkmakende run redde het maar alleen naar het tweede honk voordat de laatste nul viel.

dsc_0037

Foto: Tanja Szidat

In Mainz moesten de Athletics zwaar werk tegen de Saarlouis Hornets doen. In Wedstrijd een konden de A’s nog met 14:6 de bovenhand houden. Tien runs in het zesde Inning konden het voor de Athletics al vooraf beslissen.

In het tweede wedstrijd konden de A’s geen comeback zege boeken. Met hulp van een twee run Homerun van Jake Levin konden de Hornets in het vierde inning gelijkmaken en de lead overnemen. Pitcher Kyle Stahl kon dan de voorsprong van 4:3 goed verdedigen en gooide evenals de Pitcher van Mainz een complete game.