Sweep voor Bonn, Berlijn in diepe rouw en Dohren wint in Nord-Derby

De laatste Speeldag van het Heenronde in de Bundesliga Nord is er rond.

In het Noorden hielden de tot nu toe ongeslagen Bonn Capitals in het lokale „Rheinderby“ tegen de Cologne Cardinal de bovenhand. Met een fijf punten inning in de 6e Inning lukte het de Capitals de wedstrijd vanuit een 0-3 achterstand om te draaien, met een Solo – Homerun van Daniel Lamb-Hunt konden de Capitals dan de deksel op deze wedstrijd sluiten. In de laatste Inning konden de Cologne Cardinals nog op een 6-5 stand inhalen, maar het ontbrak toch aan de laatste run om de eerste wedstrijd van twee toch nog te winnen. De tweede wedstrijd tegen de Keulens Club kon Pitcher Markus Solbach met elf Strikeouts de basis voor een 4:0 Shout-Out zege leggen. Dit is nu de 14e winst van de Bonn Capitals op rij.

20180510_165817

Foto: Frank Lambertz

In het zogenaamd „Nord-Derby“ tussen de Dohren Wild Farmers en de Bremen Dockers konden de Nedersaksen uit Dohren zich met een sweep tegen de Bremen’se ploeg beweren. Met een 8:0 Shutout zege kon Calib Fenimore met een Solo-Homerun het highlight van deze wedstrijd leveren. In de tweede partij tussen de clubs bleef het tot aan het einde spannend. Pas in het achtste Inning konden de Dohren Wild Farmers met hulp van een twee run Homerun van Edvardas Matusevicius de winst verzekeren. Eindstand: 4-1 ten vordeel van de Wild Farmers (Wilde Boeren) uit het dorpje Dohren. Opmerkelijk was ook nog een Solo-Homerun van Yannick Bjalla van de Bremense ploeg, welk voor korte tijd de wedstrijd gelijk maakte.

Na de tragedie rondom de jonge Familie van Ron Rodriguez was het sportief toch pittige wedstrijd tussen de Berlin Flamingos en de Hamburg Stealer een beetje naar de achtergrond gestapt. De Berlijnse ploeg speelde met een rouwlint en een mixed team tegen de Stealers uit Hamburg en hebben beide wedstrijden verloren: 2-14 en 3-14. Het resultaat was door het tragedie rondom Ron Rodriguez maar al lang een nevenzaak, maar de Berlijnse speler Maikel Azcuy deed zijn eigen eerbetoon met hulp van twee homeruns.