Ulm wint van Stuttgart & Haar -Regensburg afgebroken

Vandaag zal ik mijn eerste Blog post in het Nederlands schrijven om ook de Nederlandse publiek wel wat (meer) waarde toe te voegen aan mijn blog.

Ik ben besloten, met het vertalen van wedstrijdverslagen uit de 1. Bundesliga vanuit onze Oosterburen in Duitsland te beginnen en zal in de toekomst even verder kijken watik nog meer aan inhoud hier in het Nederlands zal schrijven.

180509_falcons_0221_preview-570x380

Foto: Iris Drobny

Deze weekeinde was er ook weer „gametime“ in Duitsland en in de Bundesliga-Zuid waren de Ulm Falcons te Gast in het Provinciehoofdstad Stuttgart. Deze reis zoude wel wat opleveren voor de ploeg uit Ulm die er afgelopen week nog van een doping schandaal geteisterd was. Ulm is ook een van de promovendi in 2018.

In het begin kwamen de Ulm Falcons met hulp van een 3 Run Homerun van Efthemios Flüge in de lead van deze wedstrijd. Stuttgart had er niet echt de mogelijkheid voor tegenstand in de hele wedstrijd en na een 2 RBI Shot maakte Efthemios Flüge het dan in de derde Inning „af“ voor de ploeg uit Ulm. Eindstand: 11-2 in voordeel Ulm.

De tweede wedstrijd van het sevende speeldag was er in Haar (bij München). Hier ontmoetten de Haar Disciples de Regensburg Legionäre. De wedstrijd was over lange streken gedomineerd van de pitchers van beide teams.

Mike Bolsenbroek (NL) en Michael Click hielden de aanvallende slagmannen lange tijd onder controle en de Legionäre hadden tot aan het derde inning nodig totdat hun überhaupt een kans hadden te scoren. Op een veldfout van Haar konden de Legionäre dan de eerste Run naar het scorebord brengen terwijl de tegenstander uit Haar bij München al twee punten had gescoord. Met een RBI-Double van Austin Diemer in het achtste Inning konden de Haar disciples nog een extra punt op het Scorebord zetten.

De pitcher van de Disciples, Michael Click kon totaal 13 strikeouts op zijn record laten boeken, maar voor de winst was dit nog niet voldoende.  De wedstrijd word helaas in de achtste inning met een stand van 3-1 in het voordeel van de Discliples vanwege slechte zichtverhoudingen afgebroken. Wanner en of het laatste inning word ingehaald is er nog niet bekand.