Bundesliga: Uitkijk op Pinksteren

 

A.S. Zaterdag gaat nog een competitie dag in de Bundesliga-Noord van start. De Bundesliga-Zuid gunt zichzelf even een vrije dag en komt pas op de Pinkstermaandag weer in actie.

Zaterdag, 19-Mei-2018

De Cologne Cardinals zullen thuis een doubleheader tegen de Hamburg Stealers spelen, dit is een inhaalwedstrijd van het verregend Paasweekeinde in Keulen, waar het veld door een welwillend medewerker van de Gemeente Keulen helaas zodanig beschadigt wordt, dat er geen Bundesliga in Keulen kon worden gespeeld. Hamburg staat op de fijfde plek, Keulen op plek 7 van het klassement, dus kan het wel een spannende wedstrijd opleveren. Voor diegene wie er dichtbij het grens zit en wel mooie Honkbal wil zien, zal dit een mooi alternatief zijn voor het competitievrije Pinksterweekeinde in Nederland. Zelfs vanaf Huizen is het maar 2 1/2 uur rijden naar Keulen en je kunt het lekker met goedkoop winkelen en lekker eten combineren.

Verder in het noorden zullen de promovendus Bremen Dockers de nummer een van het klassement verwelkomen: de Bonn Capitals zijn te gast in de oude Hanzestad om ook een double header te spelen. Bremen staat op de laatste plek van het Klassement en moet wel wat punten verzamelen, Bonn wil zeker zijn koppositie vast houden. Ook een potentiaal voor een mooie reeks wedstrijden in Bremen.

Maandag, 21-Mei-2018

Op Pinkstermaandag komen in de Bundesliga-Noord de Dohren Wild Farmers tegen de Paderborn Untouchables in actie, hier word ook weer een double header gespeeld (12:00 en 15:30), hun spelen in het pittoreske dorpje Dohren wat je eigenlijk naar „Baseballdorf“ moet herbenoemen.

Hoe gaaf is het, dat een Dorp met 1100 inwoners een Bundesliga Honkbalclub heeft? Als de Wild Farmers (Wilde Boeren) thuis spelen is bijna het hele dorp op de benen en maakt er altijd een feestje van de wedstrijden, naar goed oud amerikaans manier.Hier kunnen jullie een korte filpje van het NDR zien over de Dohren Wild Farmers (alleen in het Duits)

 

Verder komen in de Bundesliga-Zuid de Heidenheim Heideköpfe tegen de promovendus Saarlouis Hornets in Actie. Hun spelen ook een doubleheader op het veld in Saarlouis. Hij is het de kop tegen de staart van het klassement, Heidenheim zal zeker proberen, zijn koploper positie verder uit te bouwen, Saarlouis zal proberen de schade te begrenzen en misschien wel nog de een of andere run over de plaat te toveren tegen het ambterende landskampioen.