Dohren nummer twee in het Noorden – Heidenheim Nummer een in het Zuiden

De dubbele speeldag in de twee Bundesligas is er op afgelopen Zondag gedeeltelijk onder zware omstandigheden gespeeld, als er dan maar überhaupt gespeeld kon worden.

De Dubbel wedstrijd tussen de Saarlouis Hornets en de Mainz Athletics was al in de ochtend vanwege een niet bespeelbaar veld afgelast en de Cologne Cardinals moesten na een lange Rain-Delay inzien dat hun wedstrijd tegen de Bonn Capitals verregend was. In Paderborn konden de Untouchables wel hun eerste wedstrijd van twee tegen de Solingen Alligators spelen, Eindstand 7:3 in het voordeel van de Gasten uit Solingen. Wedstrijd twee moest er dan wel vanwege voortdurend regen zoalsnog worden afgebroken.

Maar er kon ook worden gespeeld op Zondag: De Dohren Wild Farmers hebben zich op de tweede plek van de standen kunnen spelen met 10-5 en 12-5 zeges tegen de Bremen Dockers en konden zo hun winning streak van afgelopen Donderdag tegen Bremen doorzetten.

Ook de Hamburg Stealers konden twee wedstrijden tegen de aangeslagen Berlin Flamingos spelen, 7-6 en 5-2 in het voordeel van de Stealers. Ook voor Hamburg waren dit de zeges drie en vier tijdens het verlendge weekeinde. De Stealers zijn er nu op plek 5 in de Stand, staan er wel nog duidelijk achter de Play-Off plaatsen.

In het zuiden konden de Heidenheim Heideköpfe met hulp van wat Homerun power met 7-5 en een 12-5 zege tegen Mannheim de eerste plek in de standen veroveren. Heidenheim had er ook op afgelopen Donderdag twee keer van Mannheim gewonnen. Alle jagers van de Heidenheimers moesten dit weekeind verliezen boeken zodat hun nu wel een behoorlijke voorsprong in de standen hebben.

Stuttgart Reds vs Ulm Falcons

Foto: Iris Drobny

Stuttgart speelde dan het laatste wedstrijd tegen Ulm en kon met een Walk-Off-Basehit van Danilo Weber nogmaals wraak aan de Ulmer Falcons nemen en konden de hele serie tegen Ulm splitten (2 gewonnen, 2 verloren).

Tijdens het Pinksterweekeinde zullen de uitgevallen wedstrijden worden ingehaald.