Regensburg blijft Heidenheim volgen, Ulm geeft het rode lantaarn aan Stuttgart

Nadat op afgelopen Donderdag de Heenronde in de twee Bundesligas gecompleteerd was, ging het in het weekeinde door naar de tweede ronde wedstrijden in de Bundesliga’s.

Regensburg gaat de Heidenheim Heideköpfe dicht op de hielen, met drie Zeges uit vier Wedstrijden tegen de Haar Disciples blijven hun de grootste jager van de Heidenheimse ploeg. Na twaalf zeges en fijf verliespartijen is het voorsprong van de Disciples wel naar twee wedstrijden gegroeid. In het vierde en laatste wedstrijd van deze serie tegen het Beierse ploeg was Matt Vance de grote Held met een Walkoff Homerun. Daarnaast maakte hij zichzelf een van de mooiste huwelijkheid cadeau met deze Homerun.

2018-05-12-regensburg-haar-k-5_preview-570x380

Foto: Stefan Müller

In Ulm waren de Stuttgart Reds te gast, het eerste wedstrijd hebben dan de Falcons in Ulm ook voor zich kunnen beslissen. Tegen een niet overtuigend en zwakke tegenstander uit Stuttgart wonnen de Ulmer mannen 11:6, de MVP was Carlos Fiqueredo Di Sarli met vier Hits en drie RBIs. Voor de ploeg uit Stuttgart, gestart met aspiraties voor de Play-Offs is dit natuurlijk niet tevreden stellend en zo heeft het Stuttgarter team ook nog het rode lantaarn van het laatst geplaatste team in de Standen mee naar Stuttgart moeten nemen.