Bonn blijft ongeslagen | Hamburg met Split tegen Keulen

pitcher_ward_preview-570x380

De Bonn Capitals blijven verder ongeslagen in de Bundesliga – Noord en zitten vrij eenzaam op de koppositie van de standen. Hun winning streak houdt nu inmiddels voor 16 wedstrijden aan en ook in wedstrijd nummer een tegen de promovendus Bremen Dockers had Bonn weinig moeite. In de wedstrijd die vanwege files op de snelwegen tussen Bonn en Bremen, met een uur vertraging  begon liet de ploeg uit Bonn zijn hoge aanvallende kwaliteiten direct zien. In het bijzonder Maurice Wilhelm heeft de wedstrijd zijn stempel opgedrukt. Hij had er vier Honkslagen, waarvan twee Homeruns en in totaal seven RBI, zodat Bonn als een goederentrein over de Bremense promovendus over heen ging. Eindstand Wedstrijd 1/2: 14:2.

In de tweede wedstrijd dan een iets ander beeld in het oude hoofdstad van Duitsland met wat minder dominantie van Bonn. Hier was de wedstrijd een echte Pitcherduel. Riley Barr en Maurice Wilhelm van de Capitals hielden de Offense van Bremen in de greep en ondersteund door een foutloos veld konden de Capitals een Shutout veilig stellen. Giovanni Sanchez van de Dockers liet evenals een goede wedstrijd zien en heeft alleen maar twee runs toegelaten zodat de eindstand met 3:0 wel verdient was.

Tegelijk speelden was er ook Play Ball in duitsland derde Miljoenenstad Keulen. Hier speelden de COlogne Cardinals een Inhaal Dubbel tegen de Hamburg Stealers. Hun konden nu eindelijk het uitgevallen wedstrijd van pasen inhalen. Beide potjes waren uiterst spannend, het eerste wedstrijd ging met 6:4 op het rekening van de Cologne Cardinals. De Cardinals stonden al 6-0 voor voordat de Stealers wakker waren en de inhaaljagd begon. Helaas waren drie runs in het negende Inning niet genoeg voor de ploeg uit de Hanzestad.

In het tweede wedstrijd draaiden de Stealers de spit maar om en konden wedstrijd nummer twee krap met 3:2 winnen. Ook hier was het in de negende inning met de grootste spanning, nadat de Stealers al met twee runs in de lead zaten, probeerde Keulen na een RBI-Single van Nicolas Eckhardt nogmaals aansluiting te vinden, maar de closer van Hamburg, Pontus Byström, hield de zenuwen in de greep en gooide het alles beslissende derde nul in inning negen.