Ramstein Rumble 2018 Deel 1/2 (U13) [NL]

Afgelopen weekeinde waren wij met de Future Stars van Scimitars naar de „Ramstein Rumble“. Dit is een U13 toernooi op de Ramstein Air Base bij Kaiserslautern en alleen op basis van het locatie een heel uitzonderlijk en leuke toernooi.

nq5yk2x7afa6dptxf3idaohrby

Het hele avontuur begon natuurlijk met de reis naar Ramstein, het zijn immers bijna 500km naar Ramstein, dus kozen wij voor een Autoreis op Vrijdag middag, wat nooit een echt goede keuze is vanwege de files in Nederland. Op ons Hotel in de avond aangekomen, voor het eerst ons kamer gekregen en spullen uitgepakt, omdat Vrijdag een echte reisdag was, gingen wij dan nog bij de chinees in Landstuhl eten.

hotel-europa-ramstein

Zaterdag om 08:45 uur was het dan zover, iedereen verzamelde voor het Hotel Europa in Ramstein-Miesenbach om dan in een lange konvooi gezamenlijk naar de Airbase te gaan en ons sportieve avontuur te beginnen. Op Zaterdag waren er drie wedstrijden aan de beurt:

  • Scimitars Future Stars vs. London Archers
  • Scimitars Future Stars vs. Brasschaat Braves
  • Scimitars Future Stars vs. KMC Ambassadors

Het weer was gloedheet met meer dan 30 graden in de zon, maar beter zo dan koud en regen, ook als dit weer erg vermoeiend is, niet alleen voor de spelers maar ook voor ons begeleidende ouders.

IMG_5476.jpg

Onze Future Stars begonnen dus om 10:30 uur met hun eerste wedstrijd tegen het vrij jonge team van de Londen Archers en direct in het eerste Inning kon Vito het eerste punt op een Base On Balls naar huis brengen. Niet bijzonder erevol, maar het resultaat telt toch?! Omdat de honken nu nog steeds alle drie volzaten („Bases Loaded“) en de Londense pitcher toch nog een Walk in zijn repertoire had zitten, konden ook nog Gijs en Bas op een Driehonkslag van Julian binnen lopen en de score op 3-0 op twee nullen zetten. Helaas hield deze streak niet meer te lang aan en op een linedrive out van Lucas was deze helft van Inning 1 veel te snel vorbij.

33869004_10211556805692625_5283907125339226112_o

Met Bram als pitcher in het tweede helft van de eerste Inning was het heel snel voorbij met de Londense slagbeurt, ook als Bram in het begin direct een Hit by Pitch gooide, maakte hij korte metten met de volgende drie slagmannen: Linedrive out, Pop-up out en nog een linedrive out op de korte stop.

IMG_5862.jpg

Inning drie was dan ook weer een echte leuke helft van het inning, ook als de resultaten tegenvielen: Bram met een pop-up flyball uitgevangen van de catcher, Bas met een liedrive out naar de derde Honkman en uiteindelijk Vito met een ground-out.In de tweede helft waren de Archers dan blijkbaar wakker geworden, met hulp van een single en een double konden de Archers twee lopers in scoring position brengen.

IMG_5473

Op een ground ball van Joey kon korte stop Wessel dan samen met eerste Honkman Gijs de eerste nul spelen, maar moesten ook een punt over de homeplate toelaten, maar de slagkracht uit Londen was nog niet klaar en met hulp van een Honkslag kon Max het tweede punt voor Londen scoren, maar word er ook een tweede nul in het veld gespeeld. Het begon spannend te worden in deze wedstrijd….In de laatste Actie van deze inning kon Leo nog de Thuisplaat stelen voor de stand van 3-4 in het voordeel van de Archers.

Het beloofde nu een echte spannende wedstrijd te worden en door een foutje van de eerste honkman kon Wessel het eerste Honk bereiken,  erna kwam Daan met een keihard grondbal ook naar het eerste honk terwijl Wessel naar het tweede honk mocht opschuiven. Gijs ging dan helaas strikeout, maar niet zonder door tactisch te slaan nog Wessel naar het derde honk en Daan naar het tweede honk te brengen. Met hulp van een 2 RBI-tweehonkslag kon Bas dan Wessel en Daan over de plaat brengen, de Future Stars waren weer „back in the game“ op een stand van 5-4 in hun voordeel. Het vierde inning was dan een echt Big Inning voor onze Future Stars en Bas,Vito, Wessel, Daan en Lucas scoorden allemaal in het vierde Inning voor de stand van 12-4. In het laatste slagbeurt van de Archers konden hun nog een punt scoren, maar het wedstrijd was toch al besloten.

Met een goed gevoel, het eerste wedstrijd gewonnen te hebben namen onze Future Stars even een lange lunch pauze voordat hun dan tegen de Brasschaat Braves speelden. Onze jongen kanjers speelden voor een 10-7 winst, ook als de Braves in het vierde inning nog hard probeerden de wedstrijd gelijk te maken. In totaal 4 spelers van de Braves konden in het derde inning lopers over de thuisplaat slaan. Beide slagploegen waren sterk en de Future Stars sloegen 14 Basehits tegen 5 Basehits vanuit onze Zuiderburen in deze hoog scorende wedstrijd.

Scimitars starter Elijah moest er seven runs en five basehits in zijn drie innings op de mound toelaten, terwijl hij 4 slagmannen terug naar het Dug-Out stuurde.

Gigi, de starter van de Braves kreeg 14 Basehits en tien runs over 2 2/3 inning tegen zich. Hij gooide een slagman strikeout en moest er een Base on Balls op zijn record laten zetten.Jan-Luca, Daan, Kik, Wouter en Gijs waren allemaal goed voor meerdere Hits, terwijl Jan-Luca met 3 out of 3 de leadpositie innaam. De eindstand was er ten voordeel van Scimitars: 10-7.

Het derde wedstrijd was dan dus ook het alles beslissende wedstrijd op deze inmiddels snikhete Zaterdag en dan ook nog tegen gastheer KMC Ambassadors, altijd een echt lastige tegenstander, maar zoals we in Paderborn hadden gezien, niet onverslaanbaar.

Al een lange, hete dag achter de rug en in de benen en armen hebben onze jongen kanjers dan ergenshoe niet hun“flow“ kunnen vinden die je nodig hebt om tegen een zo sterke tegenstanden te kunnen winnen. Het „big inning“ voor de Ambassadors was het sesde inning in welk de gastheren direct 6 runs scoorden met honkslagen van Tyler, Blake, Gunner en een triple van Eli.

IMG_5931

Eli was dan ook de startende pitcher van de Ambassadors. Hij gooide drie innings en kreeg een honkslag en twee runs tegen zich terwijl hij drie slagmannen weer naar het DugOut stuurde.

IMG_5943

Op de kant van Scimitars was Jan-Luca de startende pitcher, helaas kreeg hij zes runs op fijf basehits in 2/3 innings tegen zich, maar ook twee strikeouts en een walk op zijn record.Wouter en Gijs namen het pitching dan over als relievers, Wouter ook met een twee-derde inning en Gijs met een-derde inning op de mound. Aan slag was Gijs de lead hitter met 1-for-1 op een foutloos veld. Beste fielder was catcher Kik met drie fielding kansen.Op de kant van de gastheren uit Ramstein konden Tyler, Liam, Eli,Blake, Beccam and Koen meerdere basehits verzamelen. Helaas was Ramstein dan het toch overlegen ploeg en de eindstand was dan ook 16-2 in het voordeel van de KMC Ambassadors.