Ramstein Rumble 2018 Deel 2/2 (U13) [NL]

Nadat de Zaterdag vrij succesvol was, en een ieder dacht dat we in het winnaarspoule terecht zouden komen, kwamen de dingen toch anders als we dachten en wij waren op basis van ons runsaldo helaas toch in het verliezers poule terecht gekomen. Erg jammer voor het team omdat hun op de Zaterdag echt mooie wedstrijden hadden gespeeld, maar zo is Sport er ook soms: gemein.

Dus in de verliezers poule ingedeeld hadden wij nog twee wedstrijden te spelen:

  • Scimitars Future Stars vs. Hoofddorp Pioniers
  • Scimitars Future Stars vs. Brasschaat Braves

Onze kanjers begonnen dus om 10:30 uur met de wedstrijd tegen de Pioniers uit Hoofddorp, maar het lijkt dat onze Future Stars toch nog steeds met de warmte te kampen hadden en ook nog niet echt wakker waren toen de scheidsrechter „Play Ball“ riep. De Pioniers uit Hoofddorp konden direct in het eerste Inning een vroege lead nemen en de Scimitars hebben van alles geprobeerd, maar uiteindelijk konden hun de lead niet meer gelijk maken.

Ook de krachtige slagploeg van Hoofddorp was een echte uitdaging voor onze kanjers en hun kregen in totaal 8 runs tegen. Een run direct in het eerste Inning toen Twan met een Honkslag voor het 1-0 kon scoren. In het derde Inning toverden de Pioniers nog vier runs op het scoreformulier. Mathijs, Ivan, Levi en Sem hadden elk een RBI in deze „Big Inning“ van Pioniers.

Ivan was de starting pitcher voor de Hoofddorpse ploeg, hij moest maar twee runs op vier Honkslagen opgeven en stuurde fijf slagmannen terug naar het Dug-Out.

Op de kant van Scimitars was Boris de starter, hij kreeg vier runs op twee honkslagen op zijn record terwijl hij een slagman aan de kant stuurde. Daan was onze relief pitcher die verderop de boel dicht hield.

De beste slagman op de Bussum’se kant was Wouter met 2 out of 2, terwijl Twan de lead hitter van Hoofddorp was (2 out of 3).

Dus met wat vermoeidheid in de benen konden onze Scimitars helaas niet echt winnen en de eindstand was dan ook verdient 8-2 in het voordeel van Hoofddorp.

Maar ook hier toonden onze Future Stars wat weerbaarheid en de tweede wedstrijd tegen de Brasschaat Braves was een heel ander toneelstukje. Hier waren de Scimitars scherp en hadden wel nog een beetje woede in hun buik over de nederlaag tegen de Pioniers, wat hun in een mooie positieve energie konden omzetten tijdens de tweede wedstrijd.

Met Daan als starting pitcher begonnen de Braves de wedstrijd met thuisvoordeel, maar de offense uit Bussum stond er niet onder indruk en lead-off hitter Daan sloeg er direct een triple ter opening van de wedstrijd zodat de Scimitars direct een loper in scoring position hadden. Bas als volgende Slagman knalde dan direct nog een hard grounder in richting centerfield en bracht Daan op die manier over de thuisplaat: 0-1 in het voordeel van Scimitars. Kik sloeg hierna ook nog een grounder, maar deze word wel gestopt van korte stop Albertino en eerste Honkman Gigi, maar inmiddels was Bas ook over de thuisplaat gelopen en had de tweede punt binnen gebracht. 0-2 en een nul. Er waren dus nog meer kansen om te scoren, dus sloeg onze Wouter een honkslag en brachte zichzelf veilig op het eerste Honk. De volgende actie van Vito was weer een echte knaller en met een triple vervoerd hij Wouter vanuit het eerste honk naar de thuisplaat en zichzelf naar het derde honk, inmiddels was de stand 3-0. Met een walk voor Gijs kregen wij nog een tweede loper op de diamond en creerden een altijd gevaarlijke een-drie situatie voor de verdediging uit Belgie. Lucas sloeg en dan helaas een flyball naar de handschoen van centerfield Brett es was de tweede nul, maar in de tussentijd kon Gijs naar het tweede honk lopen zodat wij nu twee lopes in scoring positie hadden: Wouter op drie en Gijs op Honk nummer twee. Op de laatste actie in het veld voor deze halve inning konden Wouter en Gijs dan nog een dubbel steal spelen, Wouter had de thuisplaat gestolen voor het 5-0, Gijs was naar het derde honk doorgelopen. De hulp hiervoor kwam van onze laatste slagman in deze Inning: Boris. Hij had een goede en tactische slagbeurt opgeleverd, ook als hij uiteindelijk met een swinging strikeout weer terug naar het dug-out moest.

Onze starting Pitcher was international Wouter, hier was het halve inning vrij snel afgelopen, Gigi sloeg een pop-up ball die onze catcher Kik direct kon vangen. Jake als tweeder slagman sloeg dan een groundball die direct op Wouter af kwam, wie de bal heel relaxed naar onze eerste Honkman Gijs gooide om de nul op een te spelen. En ook de laatste slagman van de Braves had niet veel speeltijd, hij wordt er direct Strikeout van Wouter gegooid.

Het tweede inning was het dan weer aanvallen voor de Scimitars , Julian als lead-off hitter ging er helaas uit op een fly-ball die eerste Honkman Gigi ving. Als volgende slagman ging er dan Daan B in het slagperk staan en hij sloeg zichzelf met een single naar het eerste honk. Ondersteund door een double van Bas kon Daan B naar het derde Honk rennen en wij hadden al weer vroeg in het inning een spannende een-drie Situatie. Kik was dan helaas een swinging strikeout, de lopers konden helaas niet op deze slagbeurt lopen zodat nu alles aan Pitcher Wouter hing om toch nog punten binnen te slaan:

Ball 1, Ball 2, Daan B steelt in de tussentijd de thuisplaat voor de volgende punt (6-0) en Bas kon naar het tweede honk doorschuiven. Nog een pitch en BANG!, Wouter slaat de bal ver in het rechtsveld langs de lijn en slaat hiermee Bas vanuit het tweede honk en ook nog zichzelf met een inside-the-park homerun binnen. Vito legt er nog een honkslag bij, maar er waren al twee nullen gevallen, zodat de Strikeout van Gijs het inning beeindigte.

In de tweeder helft van het tweede inning was Wouter weer op de mound en hij toonde zijn pitching skills aan het publiek, Albertino gaat met een groundball uit, Patrick flies out naar midvelder Lucas en Brett gaat uiteindelijk Strikeout. Op naar het derde inning.

Hier begon Lucas met een fly-bal die van linksvelder Patrick word gevangen, daarna kon Bram zichzelf met een Honkslag belonen, terwijl Storm met een walk naar een gaat en Bram naar het tweede honk schuift. Daan B slaat hierna een groundball-out naar de eerste Honkman, maar kon nog Bram en Gijs elk een honk verder brengen, zodat nu weer twee lopers op een scoring positie stonden. Het bevrijdingsslag kwam dan van Bas wie er met een double Bram en Gijs naar huis bracht en zichzelf naar het tweede honk vervoerde. En het inning was nog lang niet over, het lijkt alsof onze Future Stars echt wat druk op de veld nodig hebben om goed te kunnen slaan, wij hadden al twee nullen tegen ons staan, maar dat was er alleen maar goed voor de motivatie van het team. Al een keer door de slagvolgorde heen gegaan stond weer onze Wouter in het slagperk wie er dan direct weer een honkslag ging boeken en Kik naar het tweede honk liet opschuiven.Hierna had de pitcher van de Braves een echte moeilijke tijd op de heuvel, een vrije loop voor Elijah na 4 wijd, nog een vrije loop voor Bas naar het thuisplaat en een vrije loop voor alle achterliggende lopers zodat nog steeds alle honken volzaten (11-0). De volgende Bussumse slagman Jan-Luca knalt dan een hard grounder naar het centerfield en krijgt zo dikke twee RBIs op zijn record geboekt: Kik en Wouter bereiken de thuisplaat (13-0),Eliah schuift op naar het derde Honk. Let er wel op: dit alles is op twee nullen gebeurd! Helaas is deze big inning dan ook weer te snel voorbij omdat Lucas helaas de derde nul met een Fly-Ball naar het centerfield betekende.

Inning drie begon er weer met Wouter op de heuvel, hij walkt als eerste Daan, maar speelt dan Xia uit als zij een groundball slaat. Hierna begon Wouter wel wat teken van vermoeidheid te tonen, een Walk for Xian (ja dit is goed zo, er is een Xia en een Xian in het team van Braves), een Strikeout voor Gigi, maar niet zonde wild pitch ertussendoor en een laatste Ground Out van Jake ronden het derde inning af.

In inning vier wisselten de Braves dan even hun pitcher en Jake ging op de mound. Jake had wel nog wat warm-up ballen nodig en stuurde Bram met een vrije loop naar het eerste Honk, daarna kon Storm een grondbal slaan, maar deze word van pitcher Jake en eerste Honkman Daan in de loop gestopt en uitgespeeld. Omdat de bal maar alleen op ene plek kan zijn, kon Bram in de tussentijd naar het tweede honk rennen. Daan B als volgende slagman word dan ook op een dropped third strike op een uitgespeeld, maar ook hier niet zonder team-impact, Bram schuift op naar Honk nummer drie. Bas krijgt dan een vrije loop naar het eerste honk terwijl Bram op het derde hon word vast gehouden. Hierna was dan weer Kik aan slag en hij brengt Bram over de plaat en schuift Bas in scoring positie op honk twee. Met een Honkslag is dan onze Wouter veilig naar een gelopen terwijl Bas en Kik elk een Honk opschuiven. Jan-Luca knalt dan nog een honkslag in het veld en krijgt een RBI (Bas) op zijn record terwijl Wouter en Elijah weer een honk opschuiven. Lucas word ge-walkt, Wouter schuift op naar de thuisplaat en Elijah en Jan-Luca schuiven elk een honk op. De laatste slagman van deze inning was dan weer Bram, hij is maar ook helaas de derde nul met een groundball naar de korte stop Gigi, Wissel naar Inning nummer 4!

In Inning nummer vier was het dan Jan-Luca’s beurt om de pitcherplaat in te nemen en te controleren. Jan-Luca ist meestal een kleine Diesel en heeft zo 6-8 ballen noodig om zijn zone te vinden, dus is de eerste Slagman een Walk en Kenji staat na totaal 8 ballen op het eerste honk. De tweede slagman was dan wel ietsjes sneller, fijf ballen en een Strikeout meer op zijn record ging het dan naar slagman nummer drie: Patrick. Hij slaat de bal wel, maar wordt er makkelijk van het eerste Honkman Wouter gevangen, Out nummer twee! Slagman Brett van de Braves slaat dan wel een keiharde grondball naar onze Korte Stop Elijah, helaas moest de scoorder hier een error optekenen en Kenji kon op deze bal scoren. (17-1)Dit was even schrikken voor Jan-Luca en Daan krijgt een Walk van Jan-Luca terwijl Brett op drie word vast gehouden. Hierna was Xia aan slag, zij knalt een groundball naar de tweede honkman terwijl Brett scoord en Daan naar twee opschuift (17-2). Een Walk later voor Xian sluit Jan-Luca het wedstrijd met een mooi strikeout tegen Gigi af.

Eindstand: 17-2 in het Voordeel van Scimitars.

Naast de sportieve prestaties op de velden moet ik zeggen, dat het Ramstein Rumble een echt leuke toernooi was. Er waren niet te veel teams aanwezig, de drukte op het terrein was beheersbaar en de Hamburger van de BBQ van de amerikanen waren verrukkelijk lekker. En natuurlijk was de locatie een superleuke maar ook aparte ervaring. Op de Air Base van Ramstein voel je echt alsof je in een heel klein stukje amerika bent, betalen met US Dollar, Amerikaanse Shopping Malls in de Base Exchange, Reuze Supermarkten in de Base Commissary en alles dubbel zo groot als gewend in Europa maakten dit toernooi een erg leuke en te herhalende ervaring voor ons.

Hier nog even een trailer van Jody van Dongen wie er het hele weekeind met zijn camera equipment aan het filmen was, „more to come“: