HCAW Pupillen 1 met Split tegen Kings

Afgelopen Zaterdag was het weer zo ver: competitieweekeinde, deze keer tegen de Kings uit Diemen. Zoals gewoon was er weer een dubbeltje te spelen en ook, bijna zoals gewend, waren onze Pupillen weer wat kleine Dieseltjes bij het spelen van de wedstrijden.

In het eerste wedstrijd gingen de Kings vrij vroeg in de lead met een double van Yilber, welk alvast een run over de thuisplaat bracht. Verder ging het met Roony, wie er met hulp van een harde grondball op onze centerfielder Daan Baltus warmee Yilber als punt over de plaat ging. Hierna naam onze starting Pitcher Jan-Luca wel de controle over en gooide Lucas R strikeout; terwijl de opvolgende Camilo wel nog een walk scoorde, maar uiteindelijk gooide hij de scoring-deur met een strikeout tegne Kenji voor deze Inning dicht.

Helaas was de starter van Kings ook direct wakker en gooide met 4 ballen de hele slagploeg van onze HCA kanjers direct weer terug naar het Dug-Out zodat we direct naar Inning nummer twee konden stappen.

Met Jan-Luca nog steeds op de heuvel in Inning twee kon hij direct Zico met een Fly-Out naar Elijah direct weer uitschakelen, terwijl Jeremias een Walk vanuit de heuvel kreeg en Sheadion met een double grondball Jeremias naar het derde honk bracht en zichzelf naar Honk #2 heeft gecatapulteerd. Ook de volgende slagman Tyrell gaat uiteindelijk met Strikeout naar het Dug-Out, maar niet zonder Jeremias over de plaat te brengen na een fielding error van onze Lucas. Stand: 3-0 in het voordeel van Kings.

Ook in de gelijkmakende slagbeurt van het tweede inning had de HCAW aanval geen geluk en Wouter gaat eruit na een grondball tegen het eerste Honkman Roony. Direct erna komt Jan-Luca met hulp van een Walk wel op het eerste Honk en levert zich de volgende pitches een echte pick-off duel met Roony en de Catcher van Kings. De volgende slagman na Jan-Luca is Lucas, hij slaat helaas een fly-out op middenvelder Tyrell wie de bal met een spectaculaire diving catch gaat vangen en Lucas weer naar het Dug-Out stuurt. Levi trekt hierna weer een Walk en schuift Jan-Luca verder naar honk nummer twee terwijl Kings een nieuwe Pitcher brengt: Sheadion. Helaas lukt het de aanvalsploeg van HCAW nog iemand over de plaat te brengen omdat Julian met een groundout op het eerste Honk sneuvelt en de derde null was gevallen.

In Inning nummer drie, Jan-Luca was nog steeds aan’t pitchen, gaat Yilber strike-out, maar krijgt Jan-Luca ook een triple van Roony tegen, welk van Julian uit de laatste hoek van het rechtveld moet worden gevist.Lucas is dan met een flyball uit de tweede nul terwijl Roony op drie word vast gehouden. Camilo word dan de laatste slagman voor Jan-Luca en op het slaan van Camilo krijgt hij wel  een double tegen zich, waardoor Roony het vierde punt voor de Kings over de plaat kon brengen. De laatste nul gaat dan op de record van onze relief pitcher Daan B ,et hulp van eerste Honkman ELijah, wie er Kenji op een grondbal uitspeelt.

In de gelijkmakende slagbeurt van het derde Inning gebeurt het dan, onze kanjers worden wakker en zetten aan de vervolging van hun tegenstander. Mats slaat direct een snoeiharde grondball tussen de benen van rechtsvelder Jeremias doorheen en bereikt het eerste Honk. Daan B als volgende slagman kost de pitcher van Kings wel wat ballen, maar uiteindelijk gaat Daan na een groundball weer terug naar het dug-out, maar niet zonder Mats op het tweede honk te vervoeren. Elijah slaat dan een single groundball op de korte stop Zico, terwijl komt Daan B op het tweede Honk terecht, Honk een en twee bezet! Bas pakt de flow op en slaat een fly-ball of rechtsvelder Jeremias terwijl Daan B naar het derde Honk op schuift en ELijah naar Honk nummer twee rent. Met bases loaded gat het nu echt spannend worden, maar onze Wouter aan slag slaat de bal keihard naar het rechtsveld waar die bal niet goed word verwerkt door de Rechtsvelder Jeremias en onwze kanjers gebruiken het volgende confusie in het verdediging van de Kings om totaal drie punten te scoren: Daan B, Elijah en Bas scoren allemaal voor een tussenstand van 3-4 in het voordeel van de Gasten uit Diemen. Nu met de Honken weer „opgeruimd“ en alleen Wouter in scoring positie op Honk #3 probeerd Jan-Luca Wouter toch noch even op twee nullen binnen te slaan, hij komt er ook op het eerste Honk, maar helaas kon Wouter niet scoren en word op het derde Honk vast gehouden. Lucas is dan een swinging Strikeout en ook Levi kon het niet meer redden Wouter of Jan)Luca nog binnen te slaan voordat hij uitging met een looking strikeout.

In het vierde inning bouwen de gasten uit Diemen hun lead verder uit op een single van Tyrell zoals een passed ball op de plaat kunnen de Kings nog eens twee punten op het scorebord zetten voordat het pitching van Daan een einde maakte aan de eerste helft van het vierde inning.

In de tweede vier komen de Bussumer jongens nog wel een putje dichterbij het gelijkmaken, maar uiteindelijk was er toch niet genoeg fortuin in het zakje van HCAW om de wedstrijd nog te kunnen draaien. Opmerkelijk was hier de actie van Bas, wie er met een twee Run RBI nog Daan en Julian over de plaat bracht voor de eindscore van 5-7 in het voordeel van Kings.

In de tweede wedstrijd is het dan heel erg spannend geworden en het was echt een close wedstrijd tussen de Kings en onze kanjers.Ook als de Kings weer vroeg in de lead kwamen, waren de Bussum-Boys hier minder onder de indruk dan in het eerste wedstrijd.

De Kings namen de lead in het eerste Inning toen Roony met een triple twee teamgenoten over de plaat bracht, maar hier hadden onze Bussum-Boy’s direct een antwoord op en sloegen drie lopers in de tweede helft van het eerste inning binnen, de tussenstand inmiddels: 3-3 gelijk, de Bussum-Boys waren weer terug in het spel.

In Inning twee sloegen de Kings dan nog wel drie mannen binnen en gingen zo weer in de lead, maar ook hier kon je de kracht van het gelijkmakende slagbeurt zien en HCAW sloeg en in totaal oo weer drie mannen binnen: Bottom Inning Twee, Stand: 6-6.

De eerste helft van het derde Inning bleef er dan puntenvrij vanuit Diemen, maar in de tweede helft was de Bussum’se offense weer aan de beurt en de jongens wilden tenminste de tweede wedstrijd winnen. Met hulp van een 2 RBI-double van Lucas scoren Bas en Wouter, darna slaat Kik een 1 RBI-Sacrifice Groundball naar het eerste Honk en Jan-Luca kan ook zijn „rondje diamond“ kompleet maken en scoren voor de eindstand van 8-6.

Wouter als starter bij HCAW gooide twee strikeout en kreeg zes runs en fijf basehits op zijn record.

Kimi als de starter van Kings gooide twee innings, in deze twee innings kreeg hij zes runs op vier honkslagen tegen en hij gooide twee keer Strikeout.

Alles in een twee mooie wedstrijden met veel spanning en met gevoeld meer publiek als bij het tegelijk spelende Heren 1 team van HCAW. De split is voor beide teams verdiend, ook als dit aan de Standen in de Competitie helaas niet veel veranderd, Kings blijven op de vierde plek terwijl HCAW net onder hun op de fijfde plek zit.