HCAW Pupillen met dubbel zege in Enschede

Ook deze weekeinde was het weer competitie weekeinde voor onze Honkbal Pupillen 1.

Deze week had onze Ster pitcher Wouter een echte „Thuiswedstrijd“: hun moesten tegen de Tex Town Tigers Pupillen in Enschede spelen, zijn oude club en team.

Onverwacht sterk en dominerend begon al de eerste wedstrijd, Text Town Tigers had wel het thuisvoordeel, dus waren onze kanjers voor het eerst aan slag. Direct het vierde bal word van Daan B in het veld geslagen en hij kon zichzelf met een Honkslag belonen. Honk een: Bezet. Een goede start voor de Bussum-Boys?! Pitcher Gigi uit Enschede had er geen grip op de aanvallende Ploeg van HCAW en ook de tweede slagman, Elijah, komt met een Honkslag op het eerste Honk en schuift Daan op naar twee met een tag-up naar drie vanwege een fielding error in de Enschede’se verdediging. Nu met twee lopers in scoring positie kreeg Bas nog een vrije loop naar een (Base on Balls), maar ook onze lopers worden op hun honken vast gehouden. Met Wouter aan slag tegen zijn oude team krijgt hij een walk naar het eerste Honk en zo zijn alle drie honken met Blau-Wit geklede lopers bezet. Na een pitcher wissel op de Tigers kant (Gigi had inmiddels zijn pitch count vol) kon helaas ook Torben niet de slagkracht van HCAW neutraliseren en zo kon Daan op een passed ball scoren en Elijah en Bas elk een honk opschuiven. Langzaam kreeg de Enschede’se pitcher Torben wel wat grip op zijn ballen en ook op de offense uit het Gooi, Jan-Luca gaat met een swinging strike-out terug naar de bank en onze lopers worden allemaal op de honken vast gehouden. Ook als Julian ook strike-out gaat, kon hij nog de op de honken staande lopers elk een honk verder opschuiven en Elijah laten scoren, nog een wijd bal verder komt dan ook Bas over de thuisplaat lopen en Wouter kon het derde honk bereiken door een steal. Stand in „Top 1“: 0-3 in het voordeel van HCAW.

In de gelijk makende slagbeurt van het eerste Inning was Jan-Luca dan op de heuvel en krijgt een honkslag tegen van Gigi, maar stuurt dan Rick en Torben per direct weer naar het dug-out. Pepijn slaat dan een triple en vervoerd Gigi over de thuisplaat. De laatste slagman, Coen wordt er op een dropped third strike uitgespeeld en HCAW is weer aan slag.

In „Top 2“ slaat Kik dan direct een Honkslag gevolgd van Mats met een ground-out, maar niet zonder team-impact te hebben gehad, Kik komt verder naar het derde honk.In de slagbeurt van Daan B valt er nog een hard grondbal en Kik kon op een passed bal van de catcher scoren. Met Elijah aan slag als volgende valt dan ook de tweede nul na een grondbal welk fijn van kortestop Torben en tweede Honkman Coen word verwerkt en zo gaat Daan B weer terug naar de bench. Bas slaat dan nog een harde grondbal om Elijah naar het tweede honk te brengen wie er dan aansluitend op een double van Wouter samen met Bas kon scoren. Jan-Luca had er een goede pitchbeurt, maar aan slag zat hij vandaag niet zo lekker, hij speelt de laatste nul op een fly-out op de pitcher van Tex Town.

Bottom Inning twee: ook hier maakt Jan-Luca na de wissel, korte metten met de aanvalsploeg van de Gastheren en stuurt Blue, Kick en Bauke per direct terug naar het dug-out: 3 slagmannen en 17 ballen.

Het begin van het derde inning was dan ook niet erg bijzonder, er vielen geen punten in deze have Inning en naast Kik had er niemand de Bal kunnen slaan.

In „Top 3“ was Jan-Luca nog steeds op de heuvel en ook hier maakt hij korte metten met de Gastheer, Luigi, Gino en Rick, alle drie weer met een Strike-Out terug naar de bank…

In het vierde Inning konden de Tex Town Tigers wel nog het „erepunt“ binnen spelen, maar het was toch al te laat om de wedstrijd nog te kunnen draaien en zo eindigte het eerste Ontmoeting van deze dag met een stand van 1-7 in het voordeel van onze Bussum Boys.

https://api.smugmug.com/services/embed/7234072559_LqkNCBw?width=362&height=640&albumId=160219147&albumKey=GRx4Nt

Na een korte Pauze om te eten en te drinken begonnen de kanjers met het spelen van wedstrijd nummer twee. Goedenmoeds begonnen onze Bussum-Boyz aan slag en maakten er een echte slugging feest van. Daan B krijgt op de eerste Bal direct een Hit By Pitch en vrije loop naar een. Daarop kwam Elijah met een Honkslag en Bas legt er een Basehit achteraan, na drie slagmannen al „Bases Loaded“ en een erg gevaarlijke situatie voor de Tigers. Wouter als slagman nummer vier brengt dan met een Honkslag Daan B voor de eerste (van vele) Punt(en) naar binnen. Julian slaat een Honkslag en brengt Bas naar binnen, Lucas verrast met een triple en slaat de restante lopers allemaal in een keer naar huis, inmiddels stond het 0-5 voor HCAW. Op de gronbal van Kik word Lucas helaas op drie uitgespeeld. Mats zet dan nog een extra Honkslag achteraan en laat Kik scoren en met Daan B weer aan slag komt Mats ook nog binnen voordat het derde nul valt. Stand na de eerste slagbeurt: 0-7 in het voordeel van de gasten uit het Gooi.

Wouter, toch erg zenuwachtig voor de wedstrijd tegen zijn oude team, heeft vanaf het begin de slagploeg van Text Town vast in zijn greep en gooit alle drie slagmannen strikeout en laat de aanvalspogingen van de Thuisploeg in hete lucht opgaan.

Het tweede inning word dan een Inning wat de boys zeker nog niet eerder hebben gezien, Elijah krijgt het eerste Honk gratis op vier wijd, Bas slaat een Honkslag over de grond, Wouter word van de Enschedese pitcher gratis naar een gestuurd. Ook Jan-Luca krijgt vier wijd, terwijl Julian daarna een harde grondbal slaat om het eerste Honk te bereiken.Inmiddels was de stand uitgelopen naar 0-10 en het slugging feest was er nog lang niet over. Voor ons toeschouwers was dit nu wel een beetje aan het saai worden, maar de runs heeft het team hard nodig um de goede plekken in het competitie tabel te kunnen bereiken. Lucas word ge-walked, Kik slaat een Flyball en bereikt het eerste Honk op een foutje van Bauke. Hierna wisselt Text Town wel zijn pitcher en Coen gaat op de mound, maar Coen moest er nog warm worden zodat Elijah weer op vier wijd gratis naar het eerste Honk mocht. Mats en Daan scoren op een harde grondbal en Jan-Luca mocht ook met een walk naar het eerste Honk opschuiven..Julian kreeg een walk (de zenuwen van de pitcher waren al gesloopt?), maar wordt er dan tijdens het stelen van de tweede honk toch gepakt voor de tweede nul. Lucas, Kik en Mats slaan dan nog de ballen in het veld voor de eindstand van 21-0.

Jullie raden het al: ja het was een perfect game (geen run of honkslag tegen de pitcher) voor onze Wouter, dus gefeliciteerd !