HCAW Pupillen 1 spelen No-hitter tegen Pioniers 2

Zaterdag ochtend, 10 uur in het Bussumse Rob Hoffmanvallei: twee jonge teams uit de KNBSB eerste Klasse Pupillen zijn aan het opwarmen: HCAW Pupillen 1 en Hoofddorp Pioniers Pupillen 2. Hun bereiden zich vol enthusiasme op de volgende twee wedstrijden voor en zijn allemaal gemotiveerd om te winnen en de wedstrijdpunten mee naar huis te nemen. Maar zoals in het Honkbal nu eens is: er kan maar een winnaar zijn!

Het eerste van twee wedstrijden begint er even ietsjes later dan 10 uur, maar onze Bussumboyz zijn deze keer wel direct wakker en hebben deze keer geen hele wedstrijd nodig om wakker te worden, in heet bijzonder Jan-Luca was er briljant in deze wedstrijd en kon zichzelf met het bereiken van een persoonlijk mijlpaal in zijn pitcher carriere belonen. Maar alles achter elkaar of niet?

Begonnen aan slag waren deze keer de Hoofddorpers (thuisvoordeel HCAW), maar de aanvallende ploeg had er vanaf begin wat moeite op het pitching van Jan-Luca te slaan en kon alleen op een veldfoutje van Kik een punt op het scorebord zetten. Nadat het eerste helft van Inning nummer een was gespeeld, waren onze Blau-Witte Kanjers aan slag, maar hier moesten de jongens nog even wat wakker worden en konden in de tweede helft tijdens het gelijkmakende slagbeurt nog niet echt overtuigen, dus naar inning twee zonder een punt op het scorebord gebracht te hebben.

In inning twee was de slagploeg van de Pioniers nog steeds niet opgewassen tegen de ballen van Jan-Luca en HCAW stuurde elk slagman weer terug naar het dug-out, tussenstand in „Top twee“: 0-1 in het voordeel van Pioniers. Maar in het tweede helft van Inning nummer twee begon dan het slugfest voor de HCAW boys: op een Grondbal van Mats rent de eerste Punt over de Thuisplaat, tijdens het slagbeurt van Bas komt hier nog een puntje bij en na Bas single waren de Honken alle drie bezet. Wouter trekt een vrije loop naar een en schuift darmee punt nummer drie over de plaat. Jan-Luca slaat dan ook nog een honkslag en brengt totaal twee punten naar huis en ok de hierop volgende Kik kon zijn fielding error weer goed maken en twee runs over de plaat slaan.

Jan-Luca was de starting (en ook ending) pitcher van HCAW, in totaal vier Innings moest hij een run op nul honkslagen opgeven en kon hij tien slagmannen met stirkeout teurg naar de bank sturen terwijl hij maar alleen een enkele slagman een vrije loop op vier wijd heeft toegestaan.

Op de Hoofddorpse kant was Jorick de starting pitcher, hij gooide een Inning en was dan door Santo en Devon als relievers opgevolgd.Hun gooiden een Inning (Santo) en een-een-derde Inning (Devon).

Jan-Luca, Bas, Wouter en Kik waren de leaders in de slagperk, alle sloegen elk een honkslag, fijf spelers stalen honken, hier was Kik de speler met de meeste steals op deze wedstrijd.

Eindstand van deze wedstrijd was dan 11-1 na het derde Inning, het spel was dan ook op basis van het Mercy Rule voortijdig beeindigd.

Met deze al dikke winst in de boeken was er nog steed wedstrijd nummer twee te spelen. Blijkbaar zat het verdriet over de al hoge verlies bij de Pioniers diep en hun kwamen ook niet in wedstrijd nummer twee het spel in. Met Wouter als starting pitcher was het een vrij korte eerste slagbeurt en ons Wout stuurde twee van de drie slagmannen direct weer terug naar het dug-out, Slagman nummer drie sloeg een grondbal op Jan-Luca als eerste Honkman en de derde nul was een feit.

In de tweede helft van Inning nummer een begon dan direct het „Big Inning“ voor de Bussumboyz en op een Honkslag van Daan was Honk nummer een bezet. Elijah kreeg dan een vrije Loop naar een, zodat Daan kon opschuiven naar het tweede honk. De Hoofddorpse pitcher had absoluut geen greep op zijn ballen en zo konden ook Bas en Wouter met een vrije loop naar het eerste Honk. Op de walk van Wouter schuift Daan dan middels vrije loop naar het thuisplaat: punt binnen! De laatste walk van deze serie was dan voor Jan-Luca wie er gelijktijdig Elijah over de thuisplaat schuift (2-0). Julian als de volgende Slagman mist er helaas wel drie keer, maar niet zonder in de tussentijd Bas en Wouter over de thuisplaat te brengen en ook de daarop volgende Levi gaat strike-out, zodat er nu twee nullen op het scorebord stonden.Maar dit liet onze HCAW’ers niet schrikken en met hulp van een tweehonkslag van Kik loopt ook Jan-Luca nog binnen en brengt zichzelf naar het tweede honk. De Bussumse slagploeg was er nu echt helemaal „in Fahrt“ en ook Mats slaat een keihard Driehonkslag in het veld terwijl Kik over de Thuisplaat vliegt (6-0). Aan het begin van de slagvolgorde weer aangekomen sloeg Daan nog een grondbal naar het derde Honk, maar deze aangooi bereikt het eerste Honk te laat en zo is ook Daan „Safe“ op de rechter kant van het veld en Mats tegelijk „Safe“op de thuisplaat (7-0). Elijah moet dan helaas de ontbrekende control van de pitcher „voelen“en schuift met een Hit By Pitch naar Honk een. de zesde en laatste „Walk“ voor deze inning gaat dan op rekening van Bas, maar niet zonder tussendoor nog Daan (passed ball) en Elijah naar het thuisplaat te brengen (9-0). De laatste slagman in deze Inning was dan Wouter en soms speelt het geluk niet mee: hij gaat er uit op een grondbal met een fijf naar drie actie.

Nu nog maar een punt van het Mercy Rule verwijderd en met een hopeloze score op het scorebord probeerden de Pioniers wel og alles uit hun kastje te halen om de achterstand in te halen, maar zoals vaak in het sport, als je iets met geweld wilt, lukt het gewoon niet en zo moet onze Wouter als starting pitcher wel een geraakt werper en twee walks toelaten, maar het veld achter Wouter was sterk en zo konden de Pioniers niet scoren in deze ronde van het wedstrijd.

Gedragen van het laatste Slagbeurt waren de kleinen HCAW kanjers nu in stemming om „de zak dicht te doen“ en met een lead-off triple van Jan-Luca stond Wit-Blauw al weer na de eerste slagman op de derde Honk. Julian krijgt een (van de vele) vrije lopen van de Hoofddorpse Pitcher, maar ook Jan-Luca word er vast gehouden op het derde Honk. Levi is de volgende slagman in het slagperk en na een dubbel steal van Jan-Luca en Julian is de score inmiddels op 10-1 gegroeid. Uiteindelijk gaat Levi met een Hit By Pitch ook naar het eerste Honk. Kik slaat dan een pop-up en de eerste nul valt, Mats krijgt dan weer een walk op vier wijd en Daan bereikt ook het eerste Honk op een foutje van Kortestop Jorick terwijl Julian scoord voor punt nummer elf in deze wedstrijd. ELijah is dan goed voor het 12-1, Mats steelt nog de thuisplaat (13-1) en Wouter krijgt een RBI voor het over de plaat brengen van Daan (14-1), Jan-Luca verzameld een RBI voor zijn single die Wouter over de plaat brengt en het ook Elijah mogelijk maakt te scoren (16-1). De derde nul valt dan op een grondbal van Julian, maar het wedstirjd was nog niet afgelopen, het Mercy rule grijpt er pas NA het derde Inning welk nu nog moest worden begonnen.

Wouter gooi weer een Strikeout en het veld verwerkt een grondbal en dropped third strike zodat Hoofddorp geen punten kon scoren in „Top 3“. IN „Bottom 3“ waren dan onze kanjers weer in de slagperk en Levi slaat een direct lead-off Honkslag, gevolgd van een tweede honkslag van Kik terwijl Mats direct nog een tweehonkslag achteraan knalde en Levi en Kik beide kunnen scoren (18-1). Het slugfeest ging nog verder en Daan sloeg een honkslag waarop Mats scoord (20-1). Met Elijah in de slagperk lukt het met huld van een linedrive een honkslag in het veld te kloppen, Daan brengt punt 21 over de thuisplaat. Voorgezet word deze reeks honkslagen door eentje van Bas waarop Elijah kan scoren en Wouter slaat ook een honkslag waarop Bas naar de Thuisplaat kon lopen (22-1). Jan-Luca vliegt dan op de rechtvelde Tomos eruit en betekend de eerste nul in deze Inning, maar deze is snel vergeten omdat Levi een Hit By Pitch krijgt en Wouter op deze slagbeurt op een passed bal scoord (23-1). Levi zet dan het tweede nul op de score, maar ook hier kon Julian op een foutje van de derde honkman nog even over de thuisplaat rennen (24-1). De laatste noemanswaardinge actie was dan een inside-the-park Homerun van Kik wie er de score naar de eindstand van 25-1 bracht.

Ten slotte was het wel even medelijden met de Hoofddorpse ploeg, hun hadden geen schijn van kans op deze Zaterdag, maar de hoge aantal runs was wel belangrijk voor de HCAW stand in de competitie, inmiddels hebben we ons weer naar de vierde plek teruggewerkt en als die jongens nu nog twee goede weekeinden spelen, zullen zij een echte kans hebben in de tweede helft van de competitie om het Nederlands (Pupillen) Kampioenschap mee te spelen?!

 

hb_poup_stand_18jun2018

Het is en blijft spannend, tot volgend week!