HCAW Pupillen 1 |4 punten uit Almere

Afgelopen weekeinde was het weer zover, Jan-Luca was er weer een met zijn eigen team onderweg en speelde een double-header tegen Almere ’90 in Almere. Zoals gewoon op een ochtendwedstrijd verzamelden de boys om 09.00 uur in Almere om hun pre-game te beginnen en zich klaar te maken voor de wedstrijden.

De jongens begonnen direct met een echt „Big inning““ en scoorden direct op de eerste slagbeurt in totaal 11 runs. Elijah opende de wedstrijd direct met een lead-off triple en bracht zich hiermee direct in scoring positie. De tien andere punten kwamen dan bijna vanzelf naar binnen gelopen, de Almeerse verdediging had er in het eerste Inning niet veel tegen te zetten tegen de Bussumse slagkracht.

De Almerse pitcher Marco Ernst had geen goede tijd in de pitcher circle in Almere, hij moest in totaal tien runs op seven hits in een en een derde inning opgeven voordat hij van Kay wordt overgenomen wie er dan nog de laatste twee drie derde innings op de Almeerse kant gooide.

HCAW Pupillen 1 kon in totaal 13 basehits in het veld leggen, Daan, Julian en Mats waren onze topscoorders in deze wedstrijd, allen met 3 runs over de thuisplaat.

Starting pitcher was Kik, hij gooide een innings totdat Jan-Luca als reliever het overnam en de wedstrijd tot aan het einde dicht hield, Kik en Jan-Luca konden wel op een foutvrij veld rekenen, zodat de eindstand 14-3 wel enigszins verdiend was.

Na een kleine 20 minuten pauze tussen de wedstrijden, was Almere ’90 in de tweede wedstrijd wel ietsjes wakkerder en het puntenverschil was lang niet meer zo groot als in wedstrijd nummer een. Een punt in het eerste inning liet al zien dat Almere ’90 niet van de eerste nederlaag onder indruk was en zich wel probeerde zich „in the game“ te vechten en niet op te geven.

Starting pitcher Wouter gooide voor HCAW twee een derde inning, kreeg een run en een hit tegen terwijl hij drie slagmannen per direct met strikeout terug naar de bank stuurde.

Dennis Hoyer was in deze wedstrijd onze lead-slagman, met twee hits in twee AtBats heeft hij een belangrijke bijdrage aan het resultaat geleverd. Uiteindelijk is het dan een wel gematigde eindstand van 4-1 in het voordeel van HCAW geworden, maar het Bussumse ploeg heeft er wel het maximale Aantal Wedstrijdpunten mee naar huis kunnen nemen.

Op dit moment zijn onze HCAW – Bussum Boys de koploper in poule A van de 1e Klasse PlayDowns en zijn ook nog „two games in the lead“:

# Team GW W G V MIN Pnt RV RT
1 HCAW PH1 8 5 2 1 0 12 66 45
2 Kinheim PH1 8 3 2 3 0 8 66 38
3 Cardinals PH1 6 3 1 2 0 7 30 28
4 Almere ’90 PH1 6 0 1 5 0 1 12 63